Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ψήφισμα Συλλόγου Φοιτητών ΤΞΓΜΔ για την επιχείρηση Ξένιος Ζεύς

Το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση "Ξένιος Ζεύς"  ψηφίστηκε ομόφωνα από το Φοιτητικό Σύλλογο του ΤΞΓΜΔ.


Ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας καταδικάζει την επιχείρηση “Ξένιος Ζευς”. Είναι απάνθρωπο στον 21ο αιώνα να τσουβαλιάζονται άνθρωποι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και βίαια να στέλνονται πίσω στις χώρες τους. Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται από πολέμους, από χώρες με κοινωνική εξαθλίωση για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον. Αντί αυτού βρίσκουν ανεργία, εκμετάλλευση, ρατσιστικά πογκρόμ και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στην σημερινή κατάσταση στην οποία έχει πέσει τόσο η χώρα μας όσο και άλλες χώρες που βρίσκονται στην Ευρωζώνη δεν ευθύνονται οι μετανάστες αλλά τα αστικά κόμματα και οι πολιτικές τους οι οποίες είναι καθαρά προς το συμφέρον των τραπεζών και των βιομηχάνων στην πλάτη της λαϊκής οικογένειας. Θέλουμε επίσης να προσθέσουμε ότι η επιχείρηση αυτή γίνεται με την πλήρη συναίνεση και συμμετοχή της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από μια συμμορία παρακρατικών τραμπούκων οι οποίοι παίζουν το ”μακρύ” χέρι του καπιταλιστικού συστήματος. Σαν σύλλογος φοιτητών θεωρούμε ότι αυτή η φασιστική οργάνωση πρέπει να απομονωθεί τόσο μέσα όσο και έξω από το πανεπιστήμιο. Θεωρούμε ότι οι μετανάστες είναι τα ταξικά μας αδέλφια και μόνο ενωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο σύστημα της φτώχειας και της εκμετάλλευσης που ονομάζεται καπιταλισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια (ανώνυμα και επώνυμα) δημοσιεύονται έπειτα από έγκριση. Οι πασπαριές φιλτράρονται για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές μελέτες προκαλούν τύφλωση λόγω των αμέτρητων ορθογραφικών λαθών και ναυτία λόγω του εμετικού τους περιεχομένου.