Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ψήφισμα Συλλόγου Φοιτητών Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. για το μάθημα της "Επιχειρηματικότητας"



το παρακάτω ψήφισμα του Φάσματος στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. πήρε 23 ψήφους υπέρ, 16 λευκά, 0 κατά

Ζούμε στην εποχή όπου στο χώρο του πανεπιστημίου οι αξίες της γνώσης και της αμφισβήτησης έχουν αντικατασταθεί από την επιχειρηματικοποίηση, την εμπορευματικοποίηση και την αλλοτρίωση. Ο θεσμός του πανεπιστημίου υπηρετεί τις ανάγκες της κυρίαρχης τάξης αναπαράγοντας την κυρίαρχη κουλτούρα και παράγοντας άβουλους υπηκόους. Ο άνθρωπος ταυτίζει τις ανάγκες του με τις ανάγκες της οικονομίας, διαποτισμένος από τα ιδεώδη του ανταγωνισμού, της ευελιξίας, της επένδυσης, της τιμής. Αρνούμαστε να επιτρέψουμε τη μετατροπή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από δημόσιο αγαθό προσβάσιμο στην κοινωνία σε πολυτελή υπηρεσία. Καταδικάζουμε απερίφραστα ως Φοιτητικός Σύλλογος (και καλούμε και τους υπόλοιπους να πράξουν το ίδιο), τις απόπειρες εφαρμογής αυτού του μοντέλου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με τη μορφή μαθημάτων επιχειρηματικότητας και επισκέψεων σε φροντιστήρια! Προειδοποιούμε τους εμπνευστές τέτοιων εγχειρημάτων πως θα μας βρουν απέναντί τους. Δεν θα γίνουμε σκλάβοι των 500€ το μήνα, ούτε θα ανεχτούμε τον περεταίρω εξευτελισμό του δημόσιου πανεπιστημίου. Είναι τραγικό την ώρα που δε γίνονται πολλά μαθήματα του προγράμματος σπουδών (μεταφράσεις, γερμανικά, διερμηνεία, ισπανική, προφορικά, ανάλυση κειμένου, γεωπολιτική), λόγω της υποχρηματοδότησης που οφείλεται στη συστημική κρίση, το πανεπιστήμιο να απασχολεί καθηγητές που διδάσκουν «Επιχειρηματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια (ανώνυμα και επώνυμα) δημοσιεύονται έπειτα από έγκριση. Οι πασπαριές φιλτράρονται για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές μελέτες προκαλούν τύφλωση λόγω των αμέτρητων ορθογραφικών λαθών και ναυτία λόγω του εμετικού τους περιεχομένου.