Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ψήφισμα Συλλόγου Φοιτητών Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. για τη φοιτητική εκπροσώπηση

το παρακάτω ψήφισμα του Φάσματος στη Γενική Συνέλευση Συλλόγου Φοιτητών Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. πήρε 29 ψήφους υπέρ, 17 λευκά, 0 κατά



Ως Σύλλογος Φοιτητών Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. έχουμε ταχθεί ενεργά κατά του νέου νόμου – πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε όλες του τις πτυχές. Ειδικά, όσον αφορά τη φοιτητική εκπροσώπηση, δεν θα δεχθούμε την περεταίρω υποβάθμισή της, με το σχηματισμό Συμβουλίου Διοίκησης και τη συμβολική συμμετοχή των φοιτητών σε αυτά. Θεωρούμε ότι το υπάρχον σύστημα, με την άνιση εκπροσώπηση μελών ΔΕΠ – φοιτητών – διοικητικών υπαλλήλων, και τη συγκέντρωση εξουσιών στα χέρια των Δ.Σ., δεν είναι αυτό που θα θέλαμε, καθώς τασσόμαστε υπέρ της αμεσοδημοκρατικής λήψης αποφάσεων από τις Γενικές Συνελεύσεις Φοιτητών, Καθηγητών, Διοικητικών Υπαλλήλων. Ωστόσο, η μεταρρύθμιση μας πηγαίνει ακόμα ένα βήμα πιο πίσω. Δε δεχόμαστε κανένα περιορισμό της εκπροσώπησής μας και συνεπώς αρνούμαστε να ορίσουμε έναν μόνο εκπρόσωπo στα Όργανα Συνδιοίκησης εάν αυτό μας ζητηθεί. Eπίσης, δεσμευόμαστε ότι θα παρακωλύσουμε όλες τις διαδικασίες. Αυτό το ψήφισμα αποτελεί μονάχα ένα δείγμα της αντίστασής μας απέναντι στην εξώφθαλμη παραβίαση των δικαιωμάτων μας και θα  ακολουθήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις από σύσσωμη τη φοιτητική κοινότητα ενάντια στο νέο νόμο και τις καταστροφικές του συνέπειες για το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια (ανώνυμα και επώνυμα) δημοσιεύονται έπειτα από έγκριση. Οι πασπαριές φιλτράρονται για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές μελέτες προκαλούν τύφλωση λόγω των αμέτρητων ορθογραφικών λαθών και ναυτία λόγω του εμετικού τους περιεχομένου.