Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία Σ.Φ. Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. για τον κ. Σαριδάκη



Ως Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας καταγγέλλουμε τη στάση του επίκουρου καθηγητή του τμήματος Ιωάννη Σαριδάκη προς το Σύλλογό μας.                      

Την Παρασκευή 21/9/2012 ο Σύλλογός μας πήρε απόφαση να συμμετάσχει στη γενική απεργία που είχε προκηρυχθεί για την Τετάρτη 26/9 και να κλείσει η γραμματεία του τμήματος και οι αίθουσες εξεταστικής. Ο κύριος Σαριδάκης, την Τρίτη 15/9 αγνοώντας την απόφαση του Συλλόγου μας για μη διεξαγωγή εξετάσεων στο τμήμα, αποφάσισε να διεξάγει τις εξετάσεις του μαθήματός του και του μαθήματος της κυρίας Κωστοπούλου στο κτήριο του Ιστορικού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του τμήματος. Μάλιστα αναφέρει ως λόγο για την προαναφερθείσα αλλαγή «οποιοδήποτε κώλυμα για οποιοδήποτε λόγο» και όχι την προκήρυξη πανελλαδικής γενικής απεργίας.                          
                                                         
Την ημέρα της απεργίας, στις 9.00, όταν ο κ. Σαριδάκης επιχείρησε να διεξάγει την εξέταση του μαθήματός του στο Ιστορικό, μια ομάδα φοιτητών του τμήματός μας ενημέρωσε τον εν λόγω καθηγητή για την απόφαση του Συλλόγου μας. Ο κ. Σαριδάκης, μη σεβόμενος την απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών, επίσημου οργάνου του τμήματος, και αρνούμενος αρχικά να αποχωρήσει από την αίθουσα, μας άφησε χρόνο για να μιλήσουμε με τους συναδέλφους μας και προφανώς να συγκρουστούμε μαζί τους.  Στην προσπάθειά του να παραπληροφορήσει τους συναδέλφους μας, είπε πως η αλλαγή του χώρου εξέτασης ήταν νόμιμη, σε αντίθεση με την αλλαγή ημερομηνίας της εξέτασης. Αξίζει να αναφέρουμε πως άλλοι διδάσκοντες του τμήματος είχαν μεταθέσει τις εξετάσεις τους για τις επόμενες ημέρες. Επίσης, ο κ. Σαριδάκης υποστήριξε πως το συνδικαλιστικό όργανο των διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου δεν είχε προκηρύξει επίσημα απεργία, αγνοώντας τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ, ενώ χαρακτήρισε τη στάση των φοιτητών να ενημερώσουν και να υπερασπιστούν την απόφαση του οργάνου τους «επαναστατικό δίκαιο», το οποίο και δεν αναγνωρίζει ο ίδιος.              
                                       
Τελικά, ο κ. Σαριδάκης αποχώρησε, για να επιστρέψει στις 15.00 για την εξέταση του μαθήματος της κυρίας Κωστοπούλου. Αυτή τη φορά, όχι μόνο επανέλαβε αυτά που είχε πει το πρωί, αλλά μας ανακοίνωσε πως είχε ήδη ενημερώσει το φυσικό του προϊστάμενο για τη στάση μας, ο οποίος κατά τα λεγόμενά του είναι η Πρυτανική Αρχή και όχι η Γενική Συνέλευση Τμήματος και ο Πρόεδρος του Τμήματος. Ακόμα , αμφέβαλλε για την ιδιότητά μας ως φοιτητές και μάλιστα του τμήματος (ρωτώντας μας αν έχουμε μαζί μας φοιτητικές ταυτότητες), ενώ χαρακτηριστικά είπε «δεν αναγνωρίζω το σύλλογό σας». Παρόλα αυτά απαίτησε από το Γραμματέα του Φοιτητικού Συλλόγου να του δώσει γραπτή βεβαίωση ότι «παρακωλύουμε τη διαδικασία»  για να την στείλει στην Πρυτανεία. Αντιφάσκοντας για μια ακόμη φορά ζήτησε να δει τα πρακτικά του Σ.Φ. για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μας, ενώ αφού είδε και γραπτώς την απόφασή μας, αμφισβήτησε τη γνησιότητα των πρακτικών και των αποφάσεων που είναι γραμμένες. Τέλος, μας ενημέρωσε πως θα στείλει και δεύτερη επιστολή στην Πρυτανεία για να καταγγείλει τα «βίαια» αυτά γεγονότα και να ζητήσει υποδείξεις για την περεταίρω στάση του.                       
                               
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος καθηγητής ειρωνεύεται και χλευάζει το Σ.Φ. του τμήματος. Μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας στις 12/9/2012 στάλθηκε e-mail από το Γραμματέα του Συλλόγου σε όλους τους καθηγητές του τμήματος για να μας στηρίξουν σε μια απόφασή μας. Ο κ. Σαριδάκης όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά προώθησε το e-mail στην πρυτανική αρχή, παραβιάζοντας το απόρρητο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Ακόμη, αμφισβήτησε και πάλι τη γνησιότητα του μηνύματος, την ιδιότητα του αποστολέα και την υπογραφή «εκ μέρους του Συλλόγου Φοιτητών Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.»                                                                        
          
 Τα παραπάνω συμβάντα καλούν τη φοιτητική κοινότητα να καταγγείλει τη στάση του κ. Σαριδάκη, ο οποίος επανειλημμένα αμφισβητεί τη γνησιότητα δημοσίων εγγράφων και αποφάσεων επισήμου οργάνου του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. και του Ιονίου Πανεπιστημίου. Οι αμφιβολίες του εν λόγω καθηγητή για την ιδιότητά μας ως φοιτητές και την ύπαρξη του Φοιτητικού Συλλόγου κρίνονται αντιδημοκρατικές και η στάση του καταδικαστέα από σύσσωμη τη φοιτητική κοινότητα.

Σύλλογος Φοιτητών Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια (ανώνυμα και επώνυμα) δημοσιεύονται έπειτα από έγκριση. Οι πασπαριές φιλτράρονται για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές μελέτες προκαλούν τύφλωση λόγω των αμέτρητων ορθογραφικών λαθών και ναυτία λόγω του εμετικού τους περιεχομένου.