Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Πλαίσιο ΦΑΣΜΑΤΟΣ για τη Γενική Συνέλευση Συλλόγου Φοιτητών Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. τη Δευτέρα 1/10




Στη Γενική Συνέλευση Σ.Φ. Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. το παρακάτω πλαίσιο του Φάσματος υπερψηφίστηκε με 33 ψήφους. Τα πλαίσια των ΕΑΑΚ και της ΠΚΣ πήραν από 5 ψήφους.



ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

·                  Ο νόμος Αρβανιτόπουλου δεν θα εφαρμοστεί, θα μείνει στα χαρτιά. Όχι σε κάθε νόμο που υπονομεύει το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
·                  Δωρεάν σίτιση, στέγαση, βιβλία, αναλώσιμα. Θέλουμε έντυπα συγγράμματα και όχι ηλεκτρονικά, μια λύση που έτσι κι αλλιώς δεν είναι υλοποιήσιμη.
·                  Ούτε σκέψη για δίδακτρα σε κανένα κύκλο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ούτε στους ν+2 φοιτητές.
·                  Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις από ΑΕΙ, ΤΕΙ, έρευνα.
·                  Όλες οι εξουσίες στις γενικές συνελεύσεις φοιτητών, καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων.
·                  Κάτω τα χέρια από το πανεπιστημιακό άσυλο.

 
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

·        Το Παλιό Νοσοκομείο να γίνει Φοιτητική Εστία. Το αναφαίρετο δικαίωμα των φοιτητών στη δωρεάν και αξιοπρεπή στέγαση να μπει επιτέλους πάνω από τα συμφέροντα των ξενοδόχων της Κέρκυρας. Είναι πολύ πιο σημαντικό να δημιουργηθεί ένας χώρος όπου θα μπορούν να στεγάζονται όλοι οι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, απ’ το να δημιουργηθεί Αστυνομικό Μέγαρο.
·        Απαιτούμε τα αποτελέσματα στέγασης – σίτισης να βγουν χωρίς καμία καθυστέρηση, καθώς και να τηρηθούν αξιοπρεπείς συνθήκες.
·        Ζητάμε άμεση πρόσληψη όσων καθηγητών χρειάζονται με ικανοποιητικό μισθό, για να πραγματοποιούνται τα μαθήματα όλων των κατευθύνσεων κανονικά. Επίσης, είναι απαραίτητο και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου να αμοίβονται ικανοποιητικά και κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.
·        Για το κτηριακό του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. προτείνουμε: Άμεση και μακροπρόθεσμη λύση του προβλήματος με απολύμανση, ψύξη, θέρμανση σε Ασκληπιός και Ιπποκράτης. Επίσης, η βιβλιοθήκη των λεξικών και η αίθουσα Η/Υ πρέπει να βρίσκονται στους χώρους διδασκαλίας. Λόγω της μειωμένης χωρητικότητας των κτηρίων σε σχέση με το Γαλλικό Ινστιτούτο, είναι επίσης αναγκαία η όσο το δυνατόν γρηγορότερη εκκένωση του κτηρίου του Ψυχιατρίου, το οποίο έχει ήδη αποφασιστεί ότι θα μεταφερθεί. Επίσης, παράλληλη πίεση προς τις δημοτικές αρχές για ενημέρωση του Συλλόγου για τα αχρησιμοποίητα δημόσια κτήρια που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του τμήματος. Αν μέχρι τις αρχές Οκτώβρη δεν πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την εγκατάστασή μας σε Ασκληπιός και Ιπποκράτης και δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της χωρητικότητας, αρνούμαστε να καλύψουμε το πρόβλημα με προσωρινές λύσεις όπως μαθήματα στο Ιστόρικο και θα προβούμε σε κινητοποιήσεις στην πρυτανεία, όπου θα διεξάγονται παράλληλα και τα μαθήματά μας. Να ζητήσουμε σε συντονισμό με τη Γενική Συνέλευση τμήματος την παραχώρηση του κτηρίου του Ψυχιατρείου, μόλις αυτό εκκενωθεί.
·        Να γίνει επανεξέταση και τροποποίηση του προγράμματος σπουδών, με βάση τις ανάγκες των φοιτητών.
·        Αναπροσαρμογή των διδακτικών μονάδων και ECTS που απαιτούνται για το εξάμηνο εξωτερικού και το Erasmus αντίστοιχα, με βάση τα μαθήματα που δεν διδάσκονται σε κάθε κατεύθυνση.
·        Ορισμός επόμενης Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη 9/10 στις 17.00 στο προαύλιο του Τ.ΗΧ.ΕΙ. με θέμα τις εξελίξεις στην παιδεία και το Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. ειδικότερα.
 Συμμετοχή του Σ.Φ. στη γενική απεργία την ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων και συμμετοχή στην πορεία. Την ίδια μέρα κλείσιμο γραμματείας και αιθουσών διδασκαλίας.


ΦΑΣΜΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια (ανώνυμα και επώνυμα) δημοσιεύονται έπειτα από έγκριση. Οι πασπαριές φιλτράρονται για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές μελέτες προκαλούν τύφλωση λόγω των αμέτρητων ορθογραφικών λαθών και ναυτία λόγω του εμετικού τους περιεχομένου.