Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία Προέδρου Σ.Φ. Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.

Η παρακάτω καταγγελία του Φάσματος κατά της Προέδρου του Σ.Φ. Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. Κατερίνας Χριστοπούλου ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. τη Δευτέρα 1/10.



Καταγγέλουμε την Πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας Αικατερίνη Χριστοπούλου, γιατί ούτε ένα μήνα από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς έχει αποδείξει περίλαμπρα πόσο αδιαφορεί για τις αποφάσεις του Συλλόγου Φοιτητών.
Στη Γενική Συνέλευση της 7/9 ο Σύλλογος Φοιτητών υπερψήφισε καταγγελία του Φάσματος για την Επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» και πρόταση της Ρωγμής για συνάντηση με τον Αντιπρύτανη Οικονομικών Σταύρο Κάτσιο, για να υπάρχει ενημέρωση πάνω στο ζήτημα του εξαμήνου εξωτερικού. Στη Γενική Συνέλευση της 14/9 υπερψηφίστηκαν από το Σύλλογο Φοιτητών προτάσεις του Φάσματος για την ανακοίνωση των βαθμολογιών, για την παράταση της ημερομηνίας παράδοσης εργασιών που απαιτούν τη χρήση της βιβλιοθήκης, για τη φοιτητική εκπροσώπηση, για το μάθημα της επιχειρηματικότητας, όπως και καταγγελία του Συντονιστικού Ι.Π. για την πρυτανική αρχή. Η πρόεδρος του Συλλόγου αδιαφορεί προκλητικά για όλες τις παραπάνω αποφάσεις, δεν έχει κάνει καμία κίνηση για την πρωτοκόλληση και την υλοποίησή τους!
Στις δύο τελευταίες συνελεύσεις του Φοιτητικού Συλλόγου σχετικά με το κτηριακό του τμήματος (14/9 και 21/9) έχει υπερψηφιστεί η πρόταση τα μαθήματα να γίνονται στα κτήρια Ασκληπιός και Ιπποκράτης, εάν τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις και σε όσες περιπτώσεις δεν υπάρχουν αίθουσες με την απαραίτητη χωρητικότητα να πηγαίνουμε για μάθημα στην Πρυτανεία. Στην Γενική Συνέλευση Τμήματος της 27ης Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος του Συλλόγου αντί να μεταφέρει την απόφαση που πάρθηκε στη Συνέλευση ειρωνεύτηκε την απόφαση του Συλλόγου και παρουσίασε την πρωτοκολημμένη απόφαση της ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ! Επίσης, τόσο στη συγκεκριμένη Γ.Σ.Τ. όσο και στο Δ.Σ. του Σ.Φ. στις 26/9 η Πρόεδρος ανέφερε με παράπονο πως το mail που ανέλαβε να στείλει ο Γραμματέας του Συλλόγου στους καθηγητές του τμήματος ενημερώνοντάς τους για την απόφαση να γίνονται τα μαθήματα στην Πρυτανεία δεν της πρωωθήθηκε ποτέ, αν και υπάρχουν απτές αποδείξεις πως για μια ακόμα φορά ψεύδεται!
Βέβαια το θράσος της Προέδρου κορυφώθηκε τη μέρα γενικής απεργίας Τετάρτη 26/9, όταν φοιτητές του τμήματος εμπόδισαν να πραγματοποιηθεί η εξέταση του μαθήματος της κυρίας Κωστοπούλου από τον κύριο Σαριδάκη στο κτήριο Ιστορίας, μεταφέροντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 21/9 «Πορεία και κλείσιμο γραμματείας και αιθουσών εξεταστικής την Τετάρτη, συμμετοχή στην απεργία από το Σύλλογο Φοιτητών, προσυγκέντρωση στο Ιστορικό στις 10:30». Αφού τις προηγούμενες ημέρες αρνήθηκε να ενημερώσει τη γραμματεία να βγάλει ανακοίνωση πως λόγω απεργίας δεν θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές (όπως αποφασίστηκε στη συνέλευση) και μαζί με άλλα μέλη της ΠΑΣΠ μπήκε στο κτήριο της γραμματείας εκείνη τη μέρα, το απόγευμα εμφανίστηκε χωρίς ίχνος ντροπής στην αίθουσα της εξεταστικής για να βοηθήσει τον καθηγητή να κάνει την εξέτασή του και διαβεβαιώνοντας «ως Πρόεδρος του Συλλόγου», πως ο Σύλλογος δεν πήρε καμία τέτοια απόφαση.
Η στάση της Προέδρου πρέπει να καταγγελθεί μαζικά από το Φοιτητικό Σύλλογο. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βάζει τα συμφέροντα της παράταξής του πάνω από τις αποφάσεις του Συλλόγου. Σε κάθε προσπάθεια αλλοίωσης των αποφάσεων του φοιτητικού σώματος θα μας βρίσκει μπροστά της.

                    ΦΑΣΜΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια (ανώνυμα και επώνυμα) δημοσιεύονται έπειτα από έγκριση. Οι πασπαριές φιλτράρονται για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές μελέτες προκαλούν τύφλωση λόγω των αμέτρητων ορθογραφικών λαθών και ναυτία λόγω του εμετικού τους περιεχομένου.