Σάββατο 26 Μαΐου 2012

AΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΣΤΟ Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.: ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;

Στις φοιτητικές εκλογές του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ στις 16η Μάη η παράταξη της ΠΑΣΠ συγκέντρωσε 91 ψήφους, το ΦΑΣΜΑ 88 και η ΠΚΣ 32. Οι ψήφοι αυτές αντιστοιχούν σε 3 έδρες για την ΠΑΣΠ, 3 για το ΦΑΣΜΑ και 1 για την ΠΚΣ.
Στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ., τα 7 αιρετά του μέλη υποχρεούνται να συνέλθουν και να ψηφίσουν τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο κλπ. Σε αυτή τη διαδικασία φυσικά δεν έχει καμία αρμοδιότητα η Εφορευτική Επιτροπή, η οποία παύει να υπάρχει με την καταμέτρηση των ψήφων και την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.    
            Στο μαγικό κόσμο της ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά! Αντί να συνεδριάσουν τα 7 αιρετά μέλη του Δ.Σ., «συνεδρίασαν» μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου του Μεταφραστικού, οι παρατάξεις από το Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ., μέλη της ΠΑΣΠ από άλλα τμήματα, ακόμα και «φίλοι» της ΠΑΣΠ που δεν είναι καν φοιτητές. Οι δύο συνεδριάσεις που έγιναν (ως τώρα), πραγματοποιήθηκαν υπό την προεδρεία της Εφορευτικής Επιτροπής. Δεν έλειψαν και οι τραμπουκισμοί, ενώ οι «λεβέντες των Ανεξάρτητων» απειλήθηκαν ότι αν δε συμμορφωθούν, υπάρχει και άλλη οδός.
Εκτός από απειλές και τραμπουκισμούς η ΠΑΣΠ χρησιμοποίησε και κάποια εξαιρετικά νομικά επιχειρήματα: Η απλή αναλογική για πρώτη φορά στην ιστορία δε σημαίνει μόνο ότι οι ψήφοι μεταφράζονται σε έδρες, αλλά και σε πρόσωπα και θέσεις του Δ.Σ. Συνεπώς, επειδή η ΠΑΣΠ προηγείται με τρεις ψήφους, δικαιούται να πάρει τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα… τον Πρύτανη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πλανητάρχη. Η ΠΑΣΠ βασίζει την «επιχειρηματολογία» της στο Άρθρο 10 του Καταστατικού του Φοιτητικού Συλλόγου και την ανακοίνωση της Ε.Φ.Φ.Ε. που κάνουν λόγο για την απλή αναλογική, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν ότι η απλή αναλογική είναι εκλογικό σύστημα και δεν αφορά αξιώματα!  Οποιοσδήποτε έχει λάβει μέρος σε κάποιο σύλλογο ή σωματείο θα γελούσε με τη διαδικασία. Αν πάλι ο Χαρίλαος Τρικούπης άκουγε την ερμηνεία της αρχής της δεδηλωμένης από μέλος της ΠΑΣΠ θα σηκωνόταν από τον τάφο.
Επίσης, θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της ΠΚΣ που συμφώνησε με την πρόταση της ΠΑΣΠ, «για να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα», αδιαφορώντας για τη νομιμότητα της διαδικασίας.
            Ξεκαθαρίζουμε ότι δε μας νοιάζει ποιος θα πάρει τη θέση του Προέδρου. Θέλουμε να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, γιατί διαφορετικά ο οποιοσδήποτε μπορεί να προσβάλει τις αποφάσεις του Δ.Σ., λόγω της παράτυπης σύνθεσής του.  
·       Η Εφορευτική Επιτροπή πρέπει να αποδεχθεί την ανυπαρξία της.
·       Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ μια παράνομη λύση «για να τελειώνουμε»
·        Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την ακυβερνησία του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ και οι κατηγορίες ότι η στάση μας απειλεί το εξάμηνο εξωτερικού είναι απλά για γέλια.
·        Τα 3 μέλη που προτείνει η ΠΑΣΠ για το Δ.Σ. να σταματήσουν να το παίζουν  «φαντάσματα» και να δεχτούν επιτέλους να συνεδριάσουν για να μπορέσει να εκπροσωπηθεί κάποτε ο Σύλλογος Φοιτητών.

Και τέλος θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην ΠΑΣΠ ότι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι αυτόνομοι, αλλά σίγουρα δεν είναι πια αυτοδύναμοι.





Κέρκυρα,
Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

1 σχόλιο:

Όλα τα σχόλια (ανώνυμα και επώνυμα) δημοσιεύονται έπειτα από έγκριση. Οι πασπαριές φιλτράρονται για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές μελέτες προκαλούν τύφλωση λόγω των αμέτρητων ορθογραφικών λαθών και ναυτία λόγω του εμετικού τους περιεχομένου.