Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ!


Στις φοιτητικές εκλογές της 16ης Μάη στο τμήμα μας υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση, τόσο για τα δεδομένα του τμήματος, όσο και του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι ενδεικτικό ότι σε κανένα άλλο τμήμα δεν υπήρχε τέτοια συμμετοχή (253 ψηφίσαντες).


ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΨΗΦΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΔΑΠ
6
2,37%
ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
91
35,96%
ΠΚΣ
32
12,64%
Ρ.Α.Κ.Ι. – Ε.Α.Α.Κ.
11
4,34%
ΡΩΓΜΗ
8
3,16%
ΦΑΣΜΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟΥ
88
34,78%
ΛΕΥΚΑ
6
2,37%
ΑΚΥΡΑ
11
4,34%


Ο Σύλλογός μας εξάλλου ήταν απ’ τους πιο ενεργούς φέτος συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο (καταλήψεις, πορείες, συζητήσεις με καθηγητές, εκδηλώσεις). Πραγματοποιήθηκαν πάνω από δέκα Συνελεύσεις, όπου οι φοιτητές πήραν τη μοίρα του Συλλόγου στα χέρια τους, χωρίς να αποφασίζουν εξ ονόματός του τα 7 μέλη του Δ.Σ. 

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων ζυμώθηκαν συνειδήσεις και δημιουργήθηκε μια ομάδα φοιτητών που δεν ακολουθούσε μια συγκεκριμένη γραμμή. Απότοκο αυτής της ανάγκης για την έκφραση νέων ιδεών και τη συσπείρωση των φοιτητών που δεν εκπροσωπούνταν, ήταν η δημιουργία του Φάσματος. Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις φωνές μας, αφήνοντας στην άκρη μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ιδεολογικές διαφορές. Πρόκειται για μια ανοιχτή ανεξάρτητη κίνηση φοιτητών του Μεταφραστικού, που λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, χωρίς καμία ιεραρχία.

Αυτή η προσπάθεια επιβραβεύθηκε στις 16 Μάη με 88 ψήφους. Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλος. Στόχος μας δεν είναι ένα διαφορετικό Δ.Σ. ή μια αυτοδύναμη παράταξη, αλλά ένας ζωντανός και δυναμικός Φοιτητικός Σύλλογος. 

Η επίλυση των προβλημάτων απαιτεί συλλογικότητα και συνεργασία. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν στη προσπάθειά μας για ένα δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο.


                                                ΦΑΣΜΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια (ανώνυμα και επώνυμα) δημοσιεύονται έπειτα από έγκριση. Οι πασπαριές φιλτράρονται για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές μελέτες προκαλούν τύφλωση λόγω των αμέτρητων ορθογραφικών λαθών και ναυτία λόγω του εμετικού τους περιεχομένου.