Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



Στην πλειοψηφία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων οι εκλογές για την ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης μπλοκαρίστηκαν, μετά από αποφάσεις και μαζικές κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι η λύση που επινοήθηκε με τον νόμο Αρβανιτόπολου 4076/12 απέναντι σε αυτό το πρόβλημα που προκάλεσε ήδη από πέρσι το φοιτητικό κίνημα.
Πέραν της αντισυνταγματικότητας της διαδικασίας, γίνεται φανερό ότι οι καρεκλοκένταυροι του Υπουργείου Παιδείας δεν έχουν κανέναν φραγμό προκειμένου να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος.
Το τελευταίο διάστημα, που η ηλεκτρονική ψηφοφορία εφαρμόζεται σε διάφορα Ιδρύματα, όπως έγινε και στο Ιόνιο παρά τις έντονες αντιδράσεις φοιτητών και καθηγητών, είναι επιτακτική η κλιμάκωση των αγώνων. Οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι εργαζόμενοι στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχοντας πάρει αγωνιστικές αποφάσεις, συμφώνησαν στο να διακόψουν τις διαδικασίες εκλογής με κάθε τρόπο, και αφού εμπόδισαν τις κανονικές εκλογές τις δύο πρώτες φορές, προέβησαν και στο μπλοκάρισμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Η κατάληψη που πραγματοποιήθηκε στην διοίκηση του Πανεπιστημίου και η διακοπή της λειτουργίας του server είχε ως αποτέλεσμα το πρυτανικό συμβούλιο να ανακοινώσει την διακοπή των εκλογών, λόγω ανωτέρας βίας. Παράλληλα προχώρησε σε καταγγελείες ενάντια σε φοιτητές για δολιοφθορά και σε διαδικασίες ποινικών και πειθαρχικών διώξεων. Η πρακτική αυτή δεν είναι άγνωστη, ήδη από πέρσι η ξεπουλημένη διοίκηση του Φυσικού στο Ηράκλειο είχε προχωρήσει στη διώξη δώδεκα μελλών του Φ.Σ. μετά από τις καταλήψεις για την μη εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου.
Οι προσπάθειες τρομοκράτησης με απώτερο σκοπό την φίμωση του φοιτητικού κινήματος δεν θα περάσουν. Στις απειλές τους θα απαντήσουμε με μαζικότητα και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη, καθώς και την διάθεση μας να σταματήσουμε την εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου Αρβανιτόπουλου και να παλέψουμε για μια δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους φοιτητές
Καμία ανοχή στην τρομοκρατία
Όλοι-ες μαζί να μπλοκάρουμε την εφαρμογή του νέου νόμου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια (ανώνυμα και επώνυμα) δημοσιεύονται έπειτα από έγκριση. Οι πασπαριές φιλτράρονται για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές μελέτες προκαλούν τύφλωση λόγω των αμέτρητων ορθογραφικών λαθών και ναυτία λόγω του εμετικού τους περιεχομένου.