Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. ΓΙΑ ΓΡΑΠΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Το παρακάτω ψήφισμα του Φάσματος εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. που πραγματοποιήθηκε στις 27/01.

Στο παρελθόν έχουν δυστυχώς σημειωθεί ορισμένα περιστατικά με φοιτητές του τμήματος να απευθύνονται σε καθηγητές, προκειμένου να δουν το γραπτό τους στις εξετάσεις, είτε επειδή θέλουν να εντοπίσουν τα λάθη που έκαναν, προκειμένου να μην τα επαναλάβουν, είτε επειδή θεωρούν πως ο βαθμός που έλαβαν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ζητώντας περαιτέρω διευκρινήσεις για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η βαθμολόγηση, χωρίς να βρίσκουν καμία ανταπόκριση. Αυτή η προκλητικά αδιάφορη αντιμετώπιση των φοιτητών εκ μέρους μιας πολύ μικρής, ευτυχώς, μερίδας καθηγητών κρίνεται αντιπαιδαγωγική και πρέπει να σταματήσει. 

Καλούμε τους φοιτητές να καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα, τα οποία υποβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία που πραγματοποιείται στο τμήμα, εάν και εφόσον επανεμφανιστούν μετά το τέλος της τρέχουσας εξεταστικής. Επισημαίνουμε ότι ο Σύλλογος Φοιτητών θα βρίσκεται στο πλευρό τους για την ανάδειξη τέτοιων ζητημάτων και την αποκατάσταση της ακαδημαϊκής τάξης, όταν αυτή διαταράσσεται. 

Έχουμε τονίσει κατ’ εξακολούθηση ότι αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο και μια καλύτερη κοινωνία, δεν έχουμε καμία διάθεση να συγκαλύπτουμε αρνητικά φαινόμενα που βιώνουμε καθημερινά και επιτρέπουν την κατασυκοφάντηση του δημόσιου πανεπιστημίου και του αγώνα όσων το υπερασπίζονται, όπως την αλόγιστη σπατάλη κονδυλίων του πανεπιστημίου ή τις επανειλημμένες απουσίες καθηγητών από τα μαθήματα. Συνήθως όσοι εμπλέκονται σε αυτά τα φαινόμενα, είναι οι ίδιοι που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για την καταστροφή του δημοσίου πανεπιστημίου. Εμείς θα βρισκόμαστε απέναντι, χωρίς τιμωρητική διάθεση, αλλά αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε όποιον και ό,τι υποβαθμίζει τις σπουδές μας.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια (ανώνυμα και επώνυμα) δημοσιεύονται έπειτα από έγκριση. Οι πασπαριές φιλτράρονται για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές μελέτες προκαλούν τύφλωση λόγω των αμέτρητων ορθογραφικών λαθών και ναυτία λόγω του εμετικού τους περιεχομένου.