Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ

Την Παρασκευή 22/11 το Φάσμα (Ανεξάρτητοι Φοιτητές Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.) διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Από τα φοιτητικά χρόνια… στο κουρμπέτι! Το επάγγελμα και ο κοινωνικός ρόλος του μεταφραστή», στο κτήριο Ιπποκράτης του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, με τη συμμετοχή φοιτητών, μελών του Συλλόγου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών και καθηγητών του τμήματος.                           
Το κτήριο όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση γέμισε με φοιτητές του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ., φοιτητές από όλα τα τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου και Κερκυραίους πολίτες. Φοιτητές, καθηγητές και επαγγελματίες μεταφραστές αλληλεπίδρασαν στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου με βασικούς άξονες την υποβάθμιση των μεταφραστικών σπουδών και του επαγγέλματος του μεταφραστή στο όνομα της κρίσης και την προοπτική διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών, τόσο στο πανεπιστήμιο όσο και στην αγορά εργασίας.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια (ανώνυμα και επώνυμα) δημοσιεύονται έπειτα από έγκριση. Οι πασπαριές φιλτράρονται για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές μελέτες προκαλούν τύφλωση λόγω των αμέτρητων ορθογραφικών λαθών και ναυτία λόγω του εμετικού τους περιεχομένου.