Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ Χ.Α. ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Το παρακάτω ψήφισμα του Φάσματος εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. στις 13/9.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου η Χρυσή Αυγή άνοιξε γραφεία στην κεντρική πλατεία Σαρόκο της Κέρκυρας, μια ανάσα από τρία τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είμαστε βέβαιοι πως τα γραφεία πρόκειται να αποτελέσουν την καρδιά της δράσης της ολιγομελούς συμμορίας της Χρυσής Αυγής στο νησί, γνωστής πανελλαδικά για επανειλημμένες επιθέσεις της κατά μεταναστών και αριστερών, με πιο πρόσφατη την επίθεση την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη κατά μελών του ΚΚΕ που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στο Πέραμα. Το μόνο που κάνουν με τις άνανδρες επιθέσεις τους και με τον εμετικό τους λόγο είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινωνία από τα πραγματικά της προβλήματα, στρέφοντας τους ντόπιους εργαζόμενους απέναντι στους μετανάστες, προς όφελος των αφεντικών. Δεν τα βάζουν ποτέ με τους ισχυρούς, αλλά με τους αδύνατους που δεν ευθύνονται καθόλου για τη σημερινή κατάσταση. Οι προθέσεις και η ναζιστική ιδεολογία τους είναι φανερή. Είναι ντροπή και απίστευτη πρόκληση εν μέσω του τριημέρου μνήμης για τα εβδομήντα χρόνια από τον βομβαρδισμό της Κέρκυρας από τους ναζί, οι νεοναζί να προγραμματίζουν προπαγανδιστική ομιλία κατά των κομμουνιστών, για να θρηνήσουν τους προγόνους τους που χάθηκαν στον Μελιγαλά. Όλοι οι φοιτητές πρέπει να καταδικάσουν την επίσημη πλέον παρουσία του ναζιστικού αυτού μορφώματος στο νησί. Η κερκυραϊκή κοινωνία δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή στους φασίστες.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια (ανώνυμα και επώνυμα) δημοσιεύονται έπειτα από έγκριση. Οι πασπαριές φιλτράρονται για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές μελέτες προκαλούν τύφλωση λόγω των αμέτρητων ορθογραφικών λαθών και ναυτία λόγω του εμετικού τους περιεχομένου.