Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ VILLA AMALIAS!

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 7:00 το πρωί αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην κατάληψη Villa Amalias, στην Αθήνα (οδός Αχαρνών και Χέυδεν), με το πρόσχημα της διενέργειας έρευνας "περί ναρκωτικών" και "εκρηκτικών υλών" κατόπιν μιας ανώνυμης καταγγελίας και συνέλαβαν 8 άτομα που βρίσκονταν εκεί. Από την Κατάληψη κατασχέθηκαν άδεια μπουκάλια μπύρας και ελάχιστη ποσότητα πετρελαίου που βρέθηκε δίπλα σε μια σόμπα• ο Δένδιας θεώρησε αυτά τα αντικείμενα επαρκή πειστήρια για να χαρακτηριστεί η Villa Amalias εργαστήριο κατασκευής μολότοφ. Ο εισαγγελέας και ο ανακριτής όμως δεν πείστηκαν, έτσι οι οχτώ συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με χαλαρούς ή και καθόλου περιοριστικούς όρους. Η Κατάληψη Villa Amalias, εδώ και 22 χρόνια δημιουργεί κλίμα αλληλεγγύης μεταξύ ελλήνων και μεταναστών στην περιοχή και αποτελεί έναν ανοιχτό, πολιτικό, πολιτιστικό, και κοινωνικό χώρο• σε αυτήν δραστηριοποιούνται πολλές ομάδες όπως: θεατρική ομάδα, συναυλιακή ομάδα, τυπογραφική κολλεκτίβα κ.ά. και έχουν έχουν φιλοξενηθεί πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις άλλων ομάδων.                                                                          

Παρόμοια περιστατικά καταστολής και τρομοκράτησης έχουν συμβεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, μέσα σε ενάμιση χρόνο έγιναν τρεις απόπειρες κατά των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων στο νησί. Τα ξημερώματα της Δευτέρας 11/4/2011 άγνωστοι επιτίθενται κατά της Kατάληψης «Ελαία» πυρπολώντας την. Παρά το γεγονός ότι η κατάληψη βρίσκεται έξω από την πόλη, η φωτιά, ευτυχώς, έγινε γρήγορα αντιληπτή, παρ’ όλα αυτά οι φθορές στον χώρο ήταν εκτεταμένες. Ευτυχώς το κτήριο ήταν άδειο και δεν τέθηκαν σε κίνδυνο οι ζωές των συντρόφων. Την Παρασκευή 13/7/2012, γίνεται για άλλη μια φορά εμπρηστική επίθεση κατά αυτόοργανωμένου χώρου στην Κέρκυρα, αυτή τη φορά λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία και το κτήριο της ασφάλειας. Η Kατάληψη «Δράκα» τυλίγεται στις φλόγες, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του κτηρίου να καταστραφεί. Η επίθεση έγινε ξανά όσο το κτήριο ήταν άδειο. Είναι βεβαίως γνωστή η πρόθεση χρυσαυγιτών να δημιουργήσουν γραφεία στο συγκεκριμένο σημείο, και οι πρακτικές τους κατά κατειλημμένων χώρων. Η τρίτη και τελευταία επίθεση ως τώρα, έγινε την Πέμπτη 2/8/2012, κατά του αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου. Κάγκελα τοποθετήθηκαν και στις 2 εισόδους του χώρου, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να μην έχουν την παραμικρή δυνατότητα πρόσβασης εντός του κτηρίου που στεγαζόταν το Στέκι. Μπάτσοι, με εντολή της πρυτάνεως Τέσης Σαλή- Παπασαλή, μπήκαν μέσα στον χώρο και άδειασαν τον χώρο πετώντας τα πάντα από τα παράθυρα. Την ίδια ώρα η πρύτανης αρνούταν πεισματικά κάθε μορφή διαλόγου με τους φοιτητές που έσπευσαν στον χώρο.                                                                                                                                           

Τα πράγματα έχουν αγριέψει. Η καπιταλιστική κρίση έχει οδηγήσει το «κοινωνικό κράτος» και κατακτήσεις δεκαετιών στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Μισθοί, συντάξεις, υγεία, παιδεία, όλα καίγονται στο βωμό της διάσωσης του χρεωκοπημένου καπιταλισμού. Οι κρατικοί και παρακρατικοί τραμπούκοι μαζί με τους χρυσαυγίτες κάνουν ό,τι μπορούν για να διασώσουν το σύστημα, πολεμώντας με λύσσα κάθε πυρήνα αντίστασης. Πορείες καταπνίγονται στα δακρυγόνα, διαδηλωτές σαπίζονται στο ξύλο, καταλήψεις σπάνε με την επέμβαση μπάτσων. Η αυταρχικοποίηση επεκτείνεται σε κάθε γωνιά του κοινωνικού πεδίου. Ο νόμος για τα πανεπιστήμια ανοίγει ορθάνοιχτα την πόρτα των ιδρυμάτων στις δυνάμεις καταστολής. Πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο Καλαμάτας απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε φοιτητή για «διακίνηση παράνομου ιδεολογικού υλικού». Όχι μόνο όποιος δρα, αλλά και όποιος σκέφτεται αντίθετα με το σύστημα είναι παράνομος.                               

Είναι πολύ αργά. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και η οργή μας ασυγκράτητη. Τα στρατόπεδα έχουν στηθεί και ξέρουμε πολύ καλά τη θέση μας. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε ζωντανό, ελεύθερο, ανυπότακτο, άνθρωπο και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παλεύουμε για μια κοινωνία ισότητας και αυτοοργάνωσης.



Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ VILLA AMALIAS ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ




ΦΑΣΜΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια (ανώνυμα και επώνυμα) δημοσιεύονται έπειτα από έγκριση. Οι πασπαριές φιλτράρονται για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές μελέτες προκαλούν τύφλωση λόγω των αμέτρητων ορθογραφικών λαθών και ναυτία λόγω του εμετικού τους περιεχομένου.